eladó lakás - Sopron

mérete: 60 nm

39.900.000 Ft

eladó családi ház - Nagycenk

mérete: 98 nm

46.100.000 Ft

eladó családi ház - Nagycenk

mérete: 77 nm

42.700.000 Ft

eladó családi ház - Nagycenk

mérete: 98 nm

50.600.000 Ft

eladó családi ház - Nagycenk

mérete: 83 nm

32.400.000 Ft

eladó telek - Fertőhomok

mérete: 45120 nm

65.000.000 Ft

kiadó lakás - Pinnye

mérete: 45 nm

60.000 Ft

eladó tanya/mg.terület - Röjtökmuzsaj

mérete: 39556 nm

12.000.000 Ft

Cégünk jogi képviselője: Dr. Zsirai Krisztina ügyvéd; cím: 9400 Sopron, Táncsics u. 63.; Telefon: +36 99/330-711

eladó kiadó Típus: Méret: (nm) -tól -ig
csak új építésűek
Hely: Ár: (MFt) -tól -ig
Kód:

”Otthon az, ahova hazatérsz. Ahol valaki vár este. Ahol ismered a fal kopásait, a szőnyeg foltjait, a bútorok apró nyikorgásait. Ahol úgy fekszel le az ágyba, hogy nem csak alszol, hanem pihensz. Nem csak pihensz, hanem kipihened magad. Kipihened az életet, az embereket, mindent. Ahol otthon vagy, az az otthon. Nem kell hozzá sok. Elég egy szoba. Ha tízen vagytok benne, az se baj. Ha mind a tízen egyek vagytok ebben, hogy haza tértek, amikor este hazatértek. Nem kell hozzá sok, csak egy szoba és egy érzés. Egy egészen egyszerű állati érzés: hogy ma itt élek. Van egy ágy, amiben alszom, egy szék, amire leülök, egy kályha, ami meleget ad. És hogy ebben a körülöttem lévő széles, nagy és furcsa világban ez a kis hely nem idegen és ma az enyém. Jól érzem magamat benne, ha kinézek az ablakon és kint esik az eső, vagy süvölt a szél. És hogy ha ide este bejövök, meglelem azokat, akik még hozzám tartoznak. Ez az otthon. Minden embernek módja van hozzá. Egy szűk padlásszoba is lehet otthon. Egy pince is. Még egy gallyakból összetákolt sátor is otthon lehet. Ha az ember önmagából is hozzáad valamit. Elég egy szál virág, amit az útszélen találtál. Egy fénykép, amit éveken keresztül hordoztál a zsebedben. Egy könyv az asztalon. Egy ébresztőóra. Mit tudom én: ezer apró kacat ragad az emberhez útközben. (...) Ha mindezt érezni tudod: nem vagy otthontalan a világon.”

Wass Albert

LAKBERENDEZÉS

A lakberendező lakások, házak stb. ingatlanok belső tereinek térrendezésével, berendezésével foglalkozik a megrendelő által felállított funkció, stílus és esztétikai elképzelések alapján. A lakberendező vagy hívhatjuk enteriőrtervezőnek is, a szakmai tudását, a műszaki ismereteit, a jó ízlését és képességeit kiaknázva alakítja ki számunkra az élhető és szerethető otthont, munkahelyet, stb. Optimális esetben a lakberendező összehangolja az elképzeléseket a megrendelő, az építész és a kivitelező között. Ahol az építész és belsőépítész munkája véget ér, ott kezdődik a lakberendező munkája.

Egy jó lakberendező rendelkezik térlátással, nagyszerű és kifinomult stílusérzékkel, szín- és formaérzékkel. Jó, ha van némi rajz tudása vagy legalábbis a terveit kézzel vagy számítógéppel képes megjeleníteni, látványos formába önteni.
A lakberendezőnek ismernie kell a lakásoknál előforduló elektromos, gépészeti és egyéb műszaki előírásokat, otthon kell lennie a szárazépítészetben és a világítástechnikában egyaránt. Tudnia kell egyeztetni a szakipari emberekkel. Elengedhetetlen továbbá az anyagismeret is. Egy jó lakberendező tudja, hogy mit lehet kihozni a fából, az üvegből, az acélból illetve ismeri a különböző lakberendezési boltok kínálatát. Ez azért is nagyon fontos, mert a lakberendező tapasztalatai segítenek, hogy eligazodjunk a termékek kínálatában és segít a választásban a megrendelőnek azzal, hogy már a megfelelő lakberendezési üzletbe irányítja, vagy esetlegesen a megbízó igényeihez igazodva el is kíséri a bevásárlásra. A lakberendező nem tervez be például olyan méretű zuhanytálcát, amely nem létezik a boltok kínálatában. Tudja például egy wc méretét és ismeri, hogy mekkora egy wc helyigénye a használat során. Fel kell tudnia mérni a lakók, vagy a használók igényeit, stílusát, életmódját, hogy annak megfelelően alakítsa ki a tereket.

A LAKBERENDEZŐI MUNKA MENETE

Amikor az ügyfél felkeresi a lakberendezőt, a legelső dolog, hogy megbeszéljék a munka mértékét és menetét és az ügyfél elvárásait. Ezek alapján a lakberendező elkészíti a munka tervezett költségvetését és a munkadíját. Miután ez elfogadásra kerül és a megbízást aláírták, a tervező felméri a helyszínt vagy ha átnézni az építészeti terveket a megbízásra vonatkozóan. Ez talán a legszerencsésebb helyzet, mert ekkor még a falak felhúzása és a gépészeti kiállások elkészítése előtt módosíthat, anélkül hogy bontani kelljen.
Ezek után részletesen átbeszélik az ügyfél igényeit, elképzeléseit, ismerteti az életmódját, a napi szokásait. A lakberendező beszél a családtagokkal is, vagy egy iroda/üzlet berendezésénél, egyeztet a tér használóival. Ha üzlet vagy szálloda berendezéséről van szó, akkor megismerkedik a márka stílusával, előírásaival és a többi üzlet vagy szálloda tér kialakítási koncepciójával.
Mindezek ismeretében elkészít egy berendezési tervet, amely egy vázlat szintű alaprajzból és esetleg magyarázó látványtervekből áll. Újabb egyeztetés után pedig elkészíti a végleges berendezési alaprajzot. A kivitelezés elindításához építési-bontási-, gépészeti -, világítási-, és burkolási tervet készít. Látványterveket és falnézeteket szerkeszt. Bemutatja a komplett konszignációt, begyűjti a kivitelezési árajánlatokat, az ügyféllel egyetértésben pedig kiválasztja a megfelelő szakembereket. Folyamatosan egyeztet a munka során a kivitelezőkkel. Tanácsot ad a felmerülő kérdésekben, segít a burkolatok, bútorok, szaniterek stb. kiválasztásában, megrendelésében.

”Ahol szeretünk, ott az otthonunk - az otthon, melyet lábunk elhagyhat, de szívünk sohasem.”

Oliver Wendell Holmes

A részletekről érdeklődjön irodánkban, Sopron, II. Rákóczi F. u. 2.
Telefonos időpont egyeztetés: Kádárné Szántó Szilvia +36-70/4240 960